Tuesday, November 23, 2004

Borang Biodata Baitul Muslim

BORANG BIODATA BAITUL MUSLIM

1. Nama (& gender):..........................................................................................

Nama Bapa :.........................................................................................

Nama Ibu :...............................................................................................

Asal / negeri kelahiran:...........................................................................

2.Ahli Pertubuhan Islam/Organisasi sukarelawan: JIM/ABIM/PAS/keadilan/Mercy…….……..DLL:

3.Status: Bujang/Janda/Duda/Ibu tunggal/Bapa tunggal

4.Umur (DOB):.........................................

5.Saiz fizikal : Tinggi ……………….. Berat:

6. Warna kulit: Putih / Sawo Matang/hitam manis/kuning langsat

7.Bangsa: Melayu/Cina/India/Keturunan: Jawa/Bugis/Banjar/Minagkabau/Mendeling/dll…..

8.Hobi/minat: ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

9.Penglibatan dalam kerja kerja dakwah/Islam/sukarelawan semasa :

di sek.men:

………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

DI IPT:………………………………………………………………

……………………………………………………………………….

sehingga kini.:

………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

10.Kelebihan/kekuatan: ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

11.Kekurangan/kelemahan: ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

12.Pekerjaan/Gaji: ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

13.Nama Majikan/Syarikat: ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

14.Cita cita jangka panjang: ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

15.Alamat rumah/pos: ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

16.No. Telefon: …………..Email :

17.Pencapaian Akademik/latarbelakang pendidikan:

· pendidikan sekolah rendah……………….

· pendidikan menengah…………………….

· IPT……………………………..

18.Taraf kesihatan/Penyakit idapan sedari kecil: ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

19.Bilangan adik beradik dan status ekonomi keluarga:

Status : ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

20.Latar belakang keluarga;

a. Pekerjaan ibu bapa /taraf ekonomi keluarga : ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

b. Keahlian & keterlibatan ibu bapa dalam dakwah ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

c. Pertubuhan dakwah/gerakan Islam/badan kebajikan yang ibu bapa terlibat………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

d. kerja kerja dakwah/Islami,- ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

22 (i).Jika anda seorang perempuan:

a. Adakah anda bersedia untuk bersuamikan seorang lelaki yang lebih tua/muda, berpendapatan lebih rendah/tinggii dari anda. ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

b. Adakah anda bersedia mengamalkan poligami (menjadi isteri kedua…dan seterusnya). ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

22(ii) Jika anda seorang lelaki yang telah berkahwin:

Adakah isteri pertama anda telah diberitahu dan memberikan persetujuan terhadap niat anda? ………………………………………………………………………

  1. ………………………………………………………………………

Adakah anak anak telah diberitahu mengenai niat anda? ………………………………………………………………………

  1. ………………………………………………………………………

23.Ciri-ciri/kriteria-pasangan yang diingini: (dari segi umur, negeri asal, bangsa keturunan,warna kulit, dan lain lain keutamaan dan pilihan).

………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

24.Nama Mas’ul /Naqib/kawan rapat yang boleh dirujuk atau dihubungi

………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

25.Masakan / makanan yang paling disukai: ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

26.Perkara yang paling dibenci: …………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

27. Perkara yang disukai: ………………………………………………………………………

………………………………………………………………………

28. Sila sertakan gambar sekali (muka penuh dan seluruh anggota) - WAJIB

[Sila kemukakan maklumat tambahan selengkapnya jika soalan-soalan di atas tidak mencukupi]

PERHATIAN: SEMUA MAKLUMAT ADALAH CONFIDENTIAL

[HANTARKAN BORANG YANG TELAH DI ISI KEPADA: baitulmuslim_jim@yahoo.co.uk]

13 comments:

MOHD IZMAEL said...

Assalamu-alaikum wrt
Borang Biadata tak dapat disi secara on-line.
Harap mereka-mereka yang berkenaan dapat selesaikan masaalah ini.

Terima Kasih.
Wasalam.

hapiza said...

Assalamukalaikum wbt.

Borang Biodata tidak dapat diisi secara on line, sila nyatakan perkembangan terkini jika ia telah diubahsuai.

terima kasih, wassalam

Wanitajim said...

Memang tak boleh isi secara online.
Copy pastekan dan emailkan kepada wjim@pd.jaring.my

Pro-Polygamy said...

Sijil Nikah bole dapat ke kalau isteri tak nak sign borang keizinan. Sbb tanpa sijil nikah drp Pejabat Agama Utk Keluarga Islam payah nak dapat sijil Beranak utk masuk sekolah nanti.

note: Masyarakat skg terlalu taksub dgn kesenangan dunia dan pujian manusia.Alangkah indahnya dunia kalau manusia lebih takutkan allah drp makhluk.Takut nak ambik rasuah, takut nak buat zina.Jgn takut dgn kecaman, perlian dan sindiran manusia. Teruskan jihad ini!!!
email: ghanny_62@yahoo.co.uk

hafizah said...

Saya berminat untuk join baitulmuslim dengan tujuan mencari jodoh. Harap niat saya ini diberkati dan ada yang sudi membantu.

Raja Mohd Rafiyudeen said...

Assalamualaikum,
Perkhidmatan ini masih aktif ke?

Yana said...

Salam
Adakah perkhidmatan Baitul Muslim ini masih aktif? Saya berminat utk berdaftar.

naya kesturi said...

baitulmuslim????

hurm....

kawin????? oh no...
zaman sekarang ni susah nak cari pasangan yang baik... ketakutan ii membuatkan ana takut dan benci pada sebuah perkahwinan....

mungkin depan kita jer dia baik...(nak am bil hati) but.... bila dah hidup bersama baru la tahu semua kebaikan itu cuma satu penipuan semata2....

berminat juga untuk joint.. tapi.. memikirkan risikonya.. terpaksa dilupakan terus n dipadam terus dari buku hidupku...

c3mut said...

masa depan tiada yang pasti.
Kehidupan memang memerlukan risiko.
Kita perlukan keyakinan akan kebahagian dari Allah swt yang penting.

INA said...

salam,sy berusia 21 thn dan baru pts tunang. sy ramai kawan lelaki dan ada yang mahu menjadi pengganti bekas tunang sy tp sy tidak yakin dengan keperibadian mereka mampu membimbing sy dunia dan akhirat dan sy bercadang mahu mencari jodoh di ruangan ini sahaja dengan harapan agar jodoh yang ditakdirkan untuk sy berkekalan selamanya-amin

Ahmad Afif said...

http://docs.google.com/Doc?docid=0Af6uGBd9QdaCZDd6YjNrbl83Y3Q0cWMyZHQ&hl=en

boleh download kat sini

kamilah ahmad @ ahmaddiah said...

salam..

nk tanye, maseh aktif lg ke email yg diberi? sy da cube hantar permohonan kpd kedua-dua email iaitu baitulmuslim_jim@yahoo.co.uk dan wjim@pd.jaring.my.. harap dpt membantu, terima kasih..

nor said...

salam..blog ni masih di update ke mcm mn?sy berminat nak mendaftar sekiranya blog ni masih aktif..terima kasih